Türkiye'de Gastronomi ve Mutfak Sanatları uzmanlığı, yemek pişirme ve misafirperverlik becerilerini geliştirme üzerine odaklanan akademik uzmanlık alanlarından biridir, teorik ve pratik derslerle sunulur.
Öğrenciler, yiyeceklerin özelliklerini ve pişirme sırasında birbirleriyle etkileşimini öğrenirler, ayrıca belirli tariflere uygun olarak yemek hazırlama konusunda pratik dersler alırlar.
Türkiye'de Gastronomi ve Mutfak Sanatları uzmanlığının geleceği, farklı yemek türleriyle ünlü bir ülkede özellikle iş fırsatları ile doludur, ayrıca şeflerin maaşları oldukça yüksektir.
İstanbul
Denizkenarı
EvetHavaalanı
İstanbul Havalimanı (IST)Tren İstasyonu
VarNüfus
15907951Öğrenci Sayısı
1453543Uluslararası Öğrenci
97865İstanbul Kent Üniversitesi
Öğrenci Sayısı
8492Akademisyen Sayısı
-Profesör Sayısı
61Uluslararası Öğrenci
2134Dünya Sıralaması
10755Türkiye Sıralaması
178Kaç Ülkeden Öğrenci Var
79Araştırma Merkezi
9Teknopark Sayısı
0Erasmus
VarGelen Erasmus
4Giden Erasmus
0Fakülte Sayısı
6Enstitü Sayısı
1Meslek Yüksek Üniversite Sayısı
2Lisans Programı
-Mastır Programı
18Doktora Programı
5Özellikler
ATM
Banka
Futbol Sahası
Güvenlik
Kafeterya
Kantin
Kırtasiye
Konferans Salonu
Kütüphane
Otopark
Öğrenci Yurdu
Sağlık Merkezi
Spor Salonu
Ücretsiz İnternet
Üniversite İçi Ulaşım
Yemekhane
Yürüyüş Parkuru
Yüzme Havuzu
Engelsiz Kampüs
Lisans
Lisans & Önlisans için :
Kabul Kriterleri :
Liseden mezun olmak
varsa ulusal yada uluslararası sınav sonucu (zorunlu değil)
Başvuru için gerekli belgeler :
1- Lise Diploması Örneği
2- Lise Transkript Örneği
3- Pasaport Fotokopisi
4- YÖS, SAT, ACT vb. Sınav Sonucu (varsa)
5- Vesikalık Fotoğraf
6- İngilizce Dil Belgesi (varsa)
Not: Lise Diploması ve Transkript, ülkeniz Dışişleri Bakanlığından onaylı ve ülkenizdeki Türkiye Büyükelçiliğinden / Konsolosluğundan veya Türkiye’de Noter Yeminli Tercüman tarafından Türkçe Çevirili ve Onaylı olması gerekmektedir.